Z cierpiącym po zdrowie

Spis treści

Nalewki i roztwory według starych receptur Eligiusza Kozłowskiego

NALEWKA PROPOLISOWA
Przed zastosowaniem należy  sprawdzić, czy nie jesteśmy uczuleni na propolis.
Przygotowanie: zamrożony kit pszczeli mielimy na proszek i zalewamy spirytusem w proporcji 1:1, po czym odstawiamy na dwa tygodnie. W tym czasie często potrząsamy naczyniem. Po odstaniu zlewamy płynny roztwór i zamrażamy go, a następnie zdejmujemy wosk.
Nalewka posiada właściwości przeciwbólowe, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne, regenerujące nabłonek i gojące.
W przypadku  chorób wewnętrznych tak przygotowaną nalewkę mieszamy z miodem w proporcji 1:1. Możemy stosować 2-3 razy dziennie po jednej łyżeczce przed posiłkami (dzieci ½ porcji). Pozostałość po zlaniu nalewki możemy stosować zewnętrznie na schorzenia skóry, nadżerki, grzybice, trudno gojące się rany.
Do użytku zewnętrznego łączymy w proporcjach 1:1:l kit pszczeli,  lanolinę i wazelinę. Całość podgrzewamy w naczyniu z ciepłą wodą i mieszamy do uzyskania jednolitej maści. Stosujemy przy grzybicach, egzemach i trudno gojących się ranach (z wyjątkiem ran przy żylakach).

NALEWKA BURSZTYNOWA

Pobudza i wspiera reakcje odpornościowe organizmu, pomaga przy leczeniu chorób  o podłożu bakteryjnym i wirusowym oraz nowotworów.
Jest to naturalny antybiotyk.
Przygotowanie: wypłukany bursztyn kruszymy na drobne kawałki i zalewamy spirytusem w proporcji 1:1, po czym  odstawiamy na przynajmniej 2 tygodnie w ciemnym stoiku lub butelce. Im dłużej nalewka stoi, tym większą ma wartość.
Stosowanie: jedna łyżeczka na wodę 3 razy dziennie przy następujących dolegliwościach: bakteryjne zapalenie przewodu pokarmowego, pospolite zatrucia, choroby gardła, nieżyty, przeziębienia, katar-inhalacje. Zewnętrznie może być używana do smarowania piersi, pleców, stawów. Dzieci – połowa porcji.

NALEWKA ORZECHOWA

Likwiduje organizmy pasożytnicze, zatrucia pokarmowe, ma działanie przeciwbólowe.
Przygotowanie: niedojrzałe, z zielonymi łupinami orzechy włoskie pokroić drobno i zalać spirytusem w proporcji 1:1 w szklanym naczyniu, po czym odstawić na 2 tygodnie. Po tym okresie zlać do ciemnej butelki. Działa bardzo szybko.
Stosować 1-2 razy dziennie przez 1-3 dni po jednej łyżeczce na wodę.  Dzieci – połowa porcji. Uwaga! Sok barwi mocno skórę.

UWODNIONY CHLORYN SODU NaClO2
Rozpuszczony w wodzie ClO2 uzyskiwany z chlorynu sodu, likwiduje bakterie, wirusy, pierwotniaki, grzyby oraz inne pasożyty w ciągu 5-15 min.
Przygotowanie: przed użyciem 28% uwodniony chloryn sodu należy połączyć z sokiem z cytryny w proporcji 1:5 na trzy minuty, po czym dodać wodę 50-100 ml, by uzyskać 0.5-1% roztwór i natychmiast wypić. Do przygotowywania roztworów stosować szklane lub plastikowe naczynia, ponieważ ClO2 reaguje z metalami.
Optymalna ilość to 1 kropla na 10 kg wagi ciała, jeden raz dziennie na noc. Stosować 3-14 dni, potem zrobić 3-14 dni przerwy. Przy przewlekłych dolegliwościach powtarzać cykle zwiększając za każdym razem ilość kropli aż do dwóch na 10 kg. Graniczną dawką lub zmuszającą do przerwy jest ilość wywołująca przeczyszczenie.

WODNY, NASYCONY ROZTWÓR JODKU POTASU JK
Składnik wody morskiej. Uruchamia i umacnia procesy homeostazy w organizmie. Polepsza produkcję energii, pracę enzymu/pompy Na+/K+ATP-aza. Zapobiega rakowi, skuteczny w eliminowaniu drożdżaka candida oraz wszelkiego rodzaju grzybic, otyłości, miażdżycy, syndromu zmęczenia.
Przygotowanie: 1g JK rozpuścić w 1 ml wody destylowanej. Stosować 1 x codziennie po śniadaniu. Profilaktycznie jedna kropla nasyconego roztworu na 10 kg wagi ciała, najlepiej na wodę z dodatkiem świeżego soku z cytryny.

Więcej o ziołach, nalewkach, roztworach na stronie internetowej: www.lekabel.com

Kontakt ze Stanisławem Olszewskim.

Nieznany Świat 01/2009

W sprzedaży



Newsletter

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Więcej informacji w Polityce prywatności.